Van kijkers naar kopers:­ u krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk.

Onderzoek wijst uit dat een eerste indruk in 30 seconden is opgedaan. Helaas blijkt maar al te vaak dat potentiële kopers moeite hebben om ‘door’ een bijvoorbeeld volle woonkamer heen te kijken. Wat kunt u als verkoper doen om een zo positief mogelijke indruk van uw huis achter te laten? En wat kunt u doen om uw woning qua presentatie te onderscheiden van andere huizen die te koop staan? Jeanine van der Sanden Makelaardij adviseert u graag bij het verkoopklaar maken en/of de styling van uw woning/tuin, zowel voorafgaand aan de verkoop als tijdens een lopend verkooptraject. Soms kan er met een kleine investering in de styling van het huis en/of tuin al veel worden ‘opgelost’.­

Voor:

Voor dit traject werken wij onder meer samen met­ “Lotus Verkoopstyling” (www.lotusverkoopstyling.nl) en “De Mooiste Muren” (www.demooistemuren.nl).­ Zij kijken samen met u naar wat er gedaan kan worden om het huis zo optimaal mogelijk te presenteren aan potentiële kopers. Lichtinval, de invulling van de ruimten, alsmede kleur- en materiaalgebruik spelen hierbij een grote rol. Soms is het al voldoende om een aantal meubels te verschuiven, een muur te witten en wat spullen op te bergen. Met enkele tips kunt u dan zelf aan de slag. Soms vraagt het meer. In die gevallen ontvangt u een uitgewerkt plan inclusief indelingsschets, meubeladvies, kleurplan etc. Naar aanleiding van het advies van de styliste kunt u besluiten de werkzaamheden zelf uit te voeren of ze aan hen uit te besteden.

Na:

Ook de tuin is­ belangrijk bij de verkoop! Een opgeruimde, sfeervolle tuin is vele malen aantrekkelijker dan een verwaarloosde. Dus dat betekent in sommige gevallen: opruimen, snoeien, herinrichten. Voor­tuinadvies werken wij samen met een hoveniersbedrijf (www.timmervanhees.nl).

Verder hebben wij een uitgebreid netwerk van klussenmannen, schoonmaakbedrijven, glazenwassers etc. Om toch even die laminaatvloer te leggen, die twee blauwe muren te schilderen, de ramen te zemen of het huis voor oplevering schoon te maken. Vraag het ons vooral.