Mijn favorieten

U wilt.. verkopen


Er zijn veel redenen om een huis te verkopen. Het is te klein of juist te groot geworden. Uw privéomstandigheden veranderen, of uw werk brengt u ergens anders heen. Wat de reden ook is, het blijft een ingrijpend proces. Juist daarom kan het prettig zijn om een NVM makelaar in te schakelen bij de verkoop van uw woning. Het scheelt u veel kopzorgen en u bent er zeker van dat de verkoop goed geregeld wordt, met een zo optimaal mogelijk resultaat.

Overweegt u uw huis door Jeanine van der Sanden Makelaardij te laten verkopen dan ondernemen wij de volgende stappen:
­

­

­

­

­


Een gesprek bij u thuis

­

­


Tijdens dit gesprek nemen wij de huidige marktsituatie door, bespreken we de mogelijke verkoopstrategie voor uw huis en geven we een toelichting over de procedure bij verkoop (o.a. over de 'mededelingsplicht' van de verkoper en de verschillende biedingsystemen). Uiteraard komt ook de mogelijke waarde van uw woning aan bod.

Maar... het gaat vooral om kennismaken! Want de verkoopopdracht verstrekken aan een makelaar is in de eerste plaats een vertrouwenskwestie, u moet een goed gevoel bij de persoon in kwestie hebben. Bent u positief, dan volgt stap twee.

­

­

­

­

­

­


De voorbereidingen


Een goede voorbereiding en het verzamelen van de benodigde informatie is erg belangrijk. Het gaat hierbij om o.a. het eigendomsbewijs, de eventuele splitsingsakte, garantiebewijzen, WOZ aanslag, kadastrale gegevens, het bestemmingsplan, milieu- en funderingsinformatie etc. Ook dient u, als verkoper, een NVM vragenlijst in te vullen. Naar aanleiding van de verzamelde gegevens en in combinatie met de staat van onderhoud, grootte, indeling en ligging, bepalen we in overleg met u de vraagprijs. Tevens adviseren we over het verkoopklaar maken van het huis en lopen uitgebreid met u rond. Een paar klussen, wat verf en toch die plinten kan een verschil maken in de uiteindelijke verkoopopbrengst.

Uw woning wordt gedetailleerd opgenomen, ingemeten en er worden foto's gemaakt. Uiteindelijk zullen al deze gegevens terug te vinden zijn in een uitgebreide verkoopbrochure. De afspraken die met Jeanine van der Sanden Makelaardij zijn gemaakt worden vastgelegd in een z.g. 'Opdracht tot Dienstverlening'. Ons honorarium, dat in overleg wordt bepaald, zal pas tijdens het transport worden verrekend. 
­

­

­

­

­


De verkoop


De verkoop start zodra wij uw woning aanmelden bij ons NVM uitwisselingssysteem. Het huis verschijnt dan officieel 'op de markt' waarna geïnteresseerden contact op kunnen nemen. Uiteraard informeren wij ook diverse relaties uit ons eigen netwerk, zoals een vaste groep makelaars in Amsterdam. En geen woningverkoop zonder internet dus daarom zorgen wij voor een professionele presentatie op websites als Funda.nl, Jaap.nl, ZoekalleHuizen.nl, Facebook en natuurlijk onze eigen site.

Soms is het van belang een bouwkundig rapport te laten opstellen. Jeanine van der Sanden Makelaardij werkt samen met een aantal betrouwbare en onafhankelijke bouwkundigen.

­

­

­

­

­

­


Bezichtigingen


Belangstellenden worden te allen tijde persoonlijk te woord gestaan en uitgebreid geïnformeerd, zowel telefonisch als tijdens de bezichtigingen. Tijdens de bezichtigingen presenteren wij uw woning zo optimaal mogelijk. U zorgt voor de verse bloemen en een opgeruimd huis, wij doen de rest..

­

­

­

­

­

­


Een bieding!


Wij overleggen met u welk biedingssysteem wij gaan hanteren, dit is afhankelijk van het animo voor uw (t)huis. En dan is er een potentiële koper: een bieding volgt. Namens u - en in goed overleg - starten wij de verkooponderhandelingen. Elke stap in dit proces, hoe klein ook, wordt met u besproken. Het doel: een zo hoog mogelijke verkoopprijs met zo gunstig mogelijke voorwaarden bedingen, denk daarbij aan factoren als oplevering, financieringsvoorbehoud en overige (ontbindende) voorwaarden. Ook zij spelen een rol bij het sluiten van een 'aantrekkelijke' overeenkomst. Alles wordt uiteindelijk schriftelijk vastgelegd in de koopakte, die wij opstellen.

­

­

­

­


De koopakte


U tekent als verkoper de koopakte eerst. Voorafgaand aan de ondertekening ontvangt u een versie ter inzage zodat eventuele onduidelijkheden en vragen al van tevoren kunnen worden opgelost. Daarna tekent de koper, die na dat moment nog de wettelijk vastgestelde 'drie dagen bedenktijd' heeft. Uiteindelijk wordt de door beide partijen getekende akte met de daarbij behorende stukken door ons naar de notaris gezonden. Deze stelt op haar/zijn beurt de 'Akte van levering' en de 'Nota van afrekening' op, welke uiteraard door ons worden gecontroleerd.

Vaak wil een koper nog een keertje in het huis kijken, soms met aannemer, schilder of familie. Ook dan zijn wij aanwezig, zodat u tijd heeft voor andere zaken. Er ten behoeve van de financiering een taxatierapport worden opgemaakt. Wij zullen de taxateur rondleiden en voorzien van de benodigde informatie en relevante stukken.

Jeanine van der Sanden Makelaardij houdt voor u de termijn met betrekking tot de ontbindende voorwaarden en de te storten/stellen van de waarborgsom/bankgarantie in de gaten en houdt u op de hoogte. Uiteraard kunt u ons gedurende dit gehele verkoopproces bellen.

­

­

­

­

­

­


Het transport


Voorafgaand aan het transport vindt een eindinspectie van de woning plaats. Wij zijn daar, samen met u, de koper(s) en mogelijk de aankopend malekaar. Er wordt gekeken of het huis wordt opgeleverd zoals is afgesproken en de meterstanden worden opgenomen. Daarna gaan we gezamenlijk naar de notaris voor de overdacht.

­

­

­

­


Schoonmaakservice


De eerste indruk is cruciaal en wordt binnen enkele seconden bepaald. U kunt voorafgaand aan de eerste bezichtiging, een professioneel schoonmaakbedrijf laten schoonmaken.

Maar ook na de verhuizing en voor de oplevering kan de inzet van een schoonmaakbedrijf prettig zijn, zeker als u weinig tijd of zin heeft om dit te regelen. Wij verzorgen het graag voor u, zodat u de garantie hebt dat u uw huis picobello kunt opleveren aan de nieuwe eigenaren.

­

­

­

­

­

­


En als het niet zo snel gaat...


Soms duurt het langer voordat uw huis verkocht wordt. Dat is natuurlijk nooit leuk, maar het is extra vervelend als u onder tijdsdruk staat in verband met de aankoop en oplevering van een nieuwe woning. Als wij een stagnatie in het verkoopproces bemerken, zullen wij dit direct kenbaar maken. In overleg met u bespreken we wat we hieraan kunnen doen. Kan er iets verbeterd worden aan de presentatie van uw huis? Moeten we de prijs aantrekkelijker stellen? Zijn er bijvoorbeeld extra advertentiemogelijkheden?

Kortom, ook als de verkoop minder voortvarend gaat dan verwacht, treft u bij ons een actief en betrokken makelaar aan. Wij gaan net dat stapje verder voor u en uw (t)huis!

­